Summer ’78

0

Summer ’78 är namnet på en trevlig liten kortfilm som släpptes på YouTube häromdagen. Filmen är producerad av JC Reifenberg och i den får vi se en ung kille leka med sina Star Wars-figurer ute i sin trädgård – precis som så många av oss själva gjorde i sin barndom.

Men filmen är så mycket mer än bara en grabb som leker i trädgården, den är även full av blinkningar till.. ja till vad? Innan du läser vidare bör du helt enkelt se filmen först (du hittar den i början av inlägget) för att se vilka easter eggs du kan hitta.

Om du har sett filmen kan du läsa vidare här

Ja precis – killen i filmen ska föreställa ingen mindre än JJ Abrams (vilket brevlådan i slutet antagligen avslöjade för de flesta). Men tittar man lite noggrannare så är hela filmen full av referenser till just Abrams, hans tidigare arbeten och kommande Episod VII. Bland annat kan man se:

  • Det börjar direkt med att killen plockar upp en gammal Super8-kamera – en klar referens till Abrams film som heter just Super 8.
  • Darth Vader har, som sig bör, slarvat bort sin ursprungliga ljussabel och den har istället ersatts av en cocktailpinne, en pinne som är snarlik Kylo Rens svärd från The Force Awakens.
  • Från ingenstans dyker rymdskeppet Enterprise från Star Trek upp – omotiverat till synes, om det inte vore för att Abrams 2009 regisserade just Star Trek.
  • Och slutet på filmen där den unge JJ ropar ”No! Bad Robot!” till sin hund som såklart är en referens till Abrams produktionsbolag ”Bad Robot”.

 

Om författaren

70-talist som åt, sov och andades Star Wars under sin uppväxt.

Kommentera