Ny trailer till Battlefront

0

I fredags var det Electronic Arts tur att kliva upp på Celebrations scen och berätta om hur arbetet går med det kommande Star Wars Battlefront och dela med sig av en ny trailer.

Trailern i sig ser, minst sagt, fantastisk ut och det känns som att det kommer att bli ett perfekt sätt att komma i rätt mode inför premiären av TFA.

Teamet från EA hade annars en hel del att berätta, bland annat har man satt ett releasedatum – 17 november i USA och 19 november i Europa. I övrigt får vi veta att spelet kommer i en framerate på 60 frames i sekunden på alla plattformar, det kommer finnas möjlighet att spela co-op på splitscreen (yes!) och du kan även välja att spela i ett första- eller tredjepersons-perspektiv.

I december ska det även släppas ett expansion pack, ”Battle of Jakku” och det intressanta med det är ju att det potentiellt skulle kunna vara ett sätt att väva ihop spelet med den kommande filmen. I den trailer för The Force Awakens som presenterades dagen innan på Celebration fick vi ju veta att öppningsscenen utspelar sig just på planeten Jakku och att döma av den kraschade Star Destroyern i bakgrunden kan man utgå ifrån att något slags slag har utspelat sig där tidigare.

I den här videon får vi dels se hur teamet bakom spelet har jobbat men man bjuder även på lite info kring just ”Battle of Jakku”.

Sammanfattning

  • Utspelar sig under Original-Trilogins tidslinje.
  • Spela som Rebellerna eller Rymdimperiet.
  • Inga rymdslag (du kommer däremot kunna köra skepp, dock inte ute i rymden)
  • Det kommer inte vara någon single player-kampanj som du kan spela, endast ett antal enskilda uppdrag som du kan spela själv eller tillsammans med en kompis eller någon online.
  • Du kan customiza din spelfigur till viss del, t ex välja vapen etc. Du kan däremot inte ge Darth Vader en Stålmannen-cape.
  • ”Battle of Jakku” kommer vara gratis att ladda hem, dock får du tillgång till det tidigare (1 dec) om du förhandsbokar spelet. Övriga får vänta till 18 december.

I klippet nedan kan du även se hela panelen från Celebration i Anaheim.

 

Om författaren

70-talist som åt, sov och andades Star Wars under sin uppväxt.

Kommentera