Vinden goes Star Wars

2

Vinden. Detta evighetsprojekt som aldrig blir klart. Och när man väl börjar med något så inser man att man måste göra något annat också för att det ska bli bra.

Men plötsligt dök möjligheten att låta gänget på Photowall.se inreda vinden med tapeter med klassiska Star Wars-motiv upp. Det var inget man tackade nej till.

Star Wars-tapeter – hur väljer jag motiv?

Att välja tapeter var bara det ett projekt (tänk ”välj pizza bland 150 alternativ”). Det var inte bara det att det fanns så sjukt många motiv att välja på utan man skulle försöka hitta motiv som funkade på vinden, ett utrymme med ganska låga väggar. Inte helt lätt men när man väl såg tapeterna på plats får jag ändå säga att det blev sjukt bra. För mig, som har så sjukt svårt att visualisera saker, tycker jag Photowall har bra verktyg för att underlätta urvalsprocessen där man både kan se hur en tapet ser ut på väggen samt trixa med måtten på motivet, något som var ovärderligt för min vind och dess knepiga mått.

Inred like a pro

När tapeterna väl var på plats var det dags för nästa chock – inredning. Till sin hjälp hade gänget på Photowall tagit trendexperten Stefan Nilsson (ni vet han man ser på TV4 som rapporterar från möbelmässor osv) som dök upp med en massa sköna prylar som jag aldrig i min vildaste fantasi skulle kunna tänka mig att själv inreda med. Men vad vet jag om inredning?

Kul ändå att Stefan, som är ett Star Wars-fan, verkligen hade tänkt till kring prylarna han hade med sig plus att han hade med många av mina figurer och prylar som detaljer i bilderna.

Annars var det bästa, bortsett från en helt ny vind med mäktiga tapeter, att se Leias reaktion när hon kom upp för första gången – priceless.

Och om någon undrar vem ”Simon” som det refereras till så är det Simon på Sollentuna Måleriservice som satte upp tapeterna och som uppenbarligen får ta åt sig äran för hela vindsprojektet.

Sammanfattning

Slutresultatet blev över förväntan måste jag säga. Trots verktyg som hjälper en få en uppfattning om hur det kommer se ut kan man ändå aldrig veta innan man står mitt i rummet och ser sig runt.

Och att man på köpet fick finna sig i att hamna i ett överstylat hemma-hos-reportage var en upplevelse i sig. Bilderna blev ju supersnygga och det var kul att se hur man kan göra i rummet. Men i ärlighetens namn är det ju mer form före funktion och känslan av vinden som tillflyktsort dit man kan dra sig undan och se en film, spela TV-spel eller bara ta en öl och hänga ut med sin samling ville inte infinna sig riktigt (och det var nog förvisso inte tanken heller). Men det var en kul upplevelse och jag fick en härlig stund med Leia på vinden. Hon var verkligen på topphumör och kunde utbilda såväl fotograf som stylist i allt om Star Wars.

Jag får nog göra en uppföljning till det här inlägget när jag har inrett klart med mina prylar så får vi jämföra helt enkelt.

Folket på Photowall har såklart skrivit om vindsprojektet, du kan läsa reportaget här:
blog.photowall.se/2016/05/04/photowall-sann-star-wars-anda/

Work in progress, före och efter samt det färdiga resultatet

vinden01 vinden02 vinden03 vinden04 vinden05 vinden06 vinden07

r2d2-c3po-star-wars-tapet

vi-och-coruscant vagg4-fore vagg4-efter vagg3-innan vagg3-efter vagg2-innan vagg2-efter vagg1-fore vagg1-efter Tomas sw-anh-tapet-vagg1 stormtrooper-yoda-chewie

 

Om författaren

70-talist som åt, sov och andades Star Wars under sin uppväxt.

2 kommentarer

  1. Riktigt riktigt snyggt! :) 5/5 toasters!
    Dom vita runda stolarna med svart inuti, var kommer dom ifrån?

Kommentera