Force Friday 2016

0

Force Friday är här igen, och frågan är om det skulle bli bättre än förra året? För som jag skrev då så var Force Friday-debuten ingen direkt braksuccé här i Sverige.

Men tyvärr, det har inte blivit direkt bättre jämfört med förra året.

Disney Store

Force Friday hos Disney Store, Mall of ScandinaviaI år tog jag med mig Leia till Mall of Scandinavia, där man bland annat hittar Disney Store – en butik som man tycker borde ta det här med Force Friday på allvar. Och visst, de hade sina leksaker på plats men inte mer. Inte ett ord om just ”Force Friday” eller att det var premiär för Rogue One-leksakerna utan mer business as usual (men med lite nytt sortiment).

Passade dock på att köpa en t-shirt med Jyn Erso på till Leia. Och när vi står i kassan och betalar så ser jag en flyer som ligger under lite annat jox i kassan där man annonserar ut diverse jippon under helgen, dock inga som jag såg röken av under fredagen. Lite märkligt också att det här aktiviteterna som ska gå av stapeln i butiken inte verkar ha kommunicerats ut på något sätt, på t ex Facebook.
Däremot så fick vi, som en av de 50 första kunderna som köpte Rogue One-produkter, ett litet set med Disney Store-exklusiva samlarbilder från Rogue One som var rätt snygga.

Toys r Us

Efter Disney Store så begav vi oss vidare till Toys r Us för att spana in deras sortiment och hur de jobbar med Force Friday. Det visade sig att de inte jobbade med det alls. Personen i personalen visste inte vad det var eller något om några nya figurer och Rogue One-leksakerna lyste med sin frånvaro (vilket de även gör på toysrus.se). Ganska märkligt sätt att agera för ett företag som själva vill framställa sig själva som ”Your source for the Force”..

Rogue One - Samlarbilder från Disney Store

Samlarbilder från Disney Store

Rogue One - Påse från Disney Store

Rogue One-påse från Disney Store

Rogue One-leksaker i Disney Store

Leksaker och merch från Rogue One på Disney Store

Jyn Erso - T-shirt

Ny tischa till Leia med Jyn Erso-tryck – får hoppas hon rebellar lagom mycket..

Jyn Erso-kostym för barn, Disney Store

Lite sugen på den här Jyn Erso-kostymen åt kidsen

Rogue One - Samlarbilder baksida

 

Om författaren

70-talist som åt, sov och andades Star Wars under sin uppväxt.

Kommentera