Om Leia’s Library

En gång i tiden, någon gång på det glada 80-talet, så hade jag en ganska mustig samling av Star Wars-prylar där majoriteten utgjordes av Kenner-figurer och fordon. Några år senare när intresset svalnat något tyckte jag att det var en bra idé att sälja ut samlingen på loppis – till skamligt låga priser.

Med åldern har intresset väckts igen och samlingen växer igen – sakta men säkert. Så syftet med den här sidan är först och främst att dokumentera min egna Star Wars-samling och jakten på nya delar till den. Primärt fokus för mitt samlande ligger på vintage-figurer och tillbehören från Kenner men även i stort sett allt som hör till den ursprungliga trilogin. En annan del av samlandet som fått stort fokus den senaste tiden är originalaffischer från filmerna, något som nu resulterat i ett stort antal tuber som ligger och skräpar på vinden. Så ett av mina kommande projekt måste bli att få dem inramade, något som är lite lättare sagt än gjort då de har lite annorlunda mått jämfört med svenska affischer vilket gör att det inte går att hitta några ramar i den storleken hos t ex IKEA.

Namnet ”Leia’s Library”

Då min, snart ettåriga, dotter begåvats med namnet Leia känns det naturligt att fortsätta på samma spår. Men ”Library” då? Ja tanken är väl att det här ska bli någon typ av bibliotek där jag kommer visa upp min samling och komplettera det med lite nyheter och annat relaterat till Star Wars som jag tycker är intressant. Jag kommer även försöka hålla ett öga på vad som händer kring utvecklingen av Star Wars med ny ägare (Disney) och de nya filmer som är på gång.

Sidans syfte

Jag har inga visioner om att det här på något sätt ska bli en heltäckande site om Star Wars utan fokus kommer att ligga på det som jag tycker är intressant – vilket primärt är memorabilia kring den ursprungliga trilogin. Så är du på jakt efter nyheter om Clone Wars eller info om figurer från Episode I – III så får jag tyvärr säga som Sandtroopern på Mos Eisley – ”Move along”.

Men oavsett om du, som jag, är torsk på ursprungstrilogin eller någon helt annan del av Star Wars så hoppas jag du kan hitta något här som du tycker är intressant. Och var inte blyg – har du någon fråga är det bara att kontakta mig eller att skriva en kommentar.