Star Wars-reflex med Return of the Jedi-motiv

0

En liten klassiker från samlingen är den här Star Wars-reflexen med Darth Vader- och Return of the Jedi-motiv. Finns egentligen inte så mycket att säga om den mer än att den är utgiven av en stiftelse vid namn Traffic, men det vore kul om det kanske finns någon som har koll på var den kommer ifrån. Det känns som att det skulle kunna vara något som man fått på Glassbilen men det kan lika gärna ha varit något jag köpt på klassiska Poppis Lek i Sollentuna Centrum. Jag lutar dock mer åt att det handlar om någon slags give-away då den tagits fram av en stiftelse.

Jag har även en liknande men med Ghostbusters-motiv och den innehåller lite mer information, bl a går det att läsa:
”Stiftelsen Traffic vill skydda människan i trafiken. Ghostbusters vill inte bli påkörda i mörkret. Reflexen räddar dom. Traffix reflexkudde är unik. Den är mjuk, ”tyst” och okrossbar. Och den uppfyller väl kraven på reflexvärde enligt konsumentverkets normer.” – hur är en reflex som inte är ”tyst” undrar man ju då..

Det framgår även att det ska ha funnits tre olika typer av Ghostbusters-reflexer; ”Bricka” (den på bilden), ”Märke” – att sys på kläder, samt självhäftande ”Mini-märken” att sätta på t ex stövlarna. Om detta även gällde Star Wars-reflexen är dock oklart, jag minns bara ”Brickan”.

 

 

Om författaren

70-talist som åt, sov och andades Star Wars under sin uppväxt.

Kommentera