Skönt fynd i Det Stora Fyndkriget

0

Det Stora Fyndkriget (Storage Wars) är en serie som går bl a på TV4. I serien följer man ett antal karaktärer som har som business att köpa innehåll i förråd som övergetts av sina ägare (tänk Shurgard). Man får bara titta in i förrådet och alltså inte gå in och klämma och känna så ofta får man köpa på känsla.

Det snackas om att allt är uppgjort, vilket känns logiskt, men samtidigt så bryr jag mig inte så mycket då det är roligt att se vad som finns i förråden oavsett. Hade jag bott i USA hade jag lätt öppnat en second hand-butik och sen fyllt den med prylar från övergivna förråd. Spänningen i att gå igenom ett förråd man ropat in, utan att ha en aning om vad det kan innehålla, måste vara mäktig och jag kan tänka mig att det går att göra många Star Wars-relaterade fynd på det sättet i USA.

Kenner Darth Vader Collectors Case

Bild från StarWars.com

I programmet igår så gjorde i alla fall en av huvudpersonerna, Darrell, ett fynd som gjorde mig grön av avundsjuka. Ända sen jag varit liten knodd så har jag drömt om att ha en sån där fräsig förvaringsbox som ser ut som Darth Vader åt mina Kenner-figurer. I programmet igår hittade Darrell inte en sån, full med figurer, utan två – höjden av orättvisa.

Så min jakt på en egen Darth Vader Collector’s Case går vidare, kanske snubblar jag över en i ett förråd någonstans..

Vill du läsa mer om de olika casen från Kenner finns en omfattande artikel på StarWars.com här.

 

Om författaren

70-talist som åt, sov och andades Star Wars under sin uppväxt.

Kommentera