Chokladkalendrarnas Krig – vilken är årets bästa Star Wars-kalender?

0

Så var det äntligen dags att öppna första luckan i årets chokladkalendrar! I år har det inte varit några större problem att hitta Star Wars-relaterade kalendrar att frossa ur så därför kommer här ett högst ovetenskapligt test på vilken kalender som är mest värd, Darth Vader-motivet från Netto (i testet kallat ”Rymdimperiet”) eller Hjälte-varianten från Ica (i testet kallat ”Rebellerna”).

Appearance is everything!

Star Wars-chokladkalendrar

Om vi börjar med att titta på det mest självklara – motivet. Coolhet är A och O när det kommer till chokladkalendrar. Här är jag lite kluven för vad är egentligen hårdare än en stor bild på Darth Vader med knuten näve som signalerar – ”This is the calendar you’re looking for”? Samtidigt är jag personligen svag för rebell-motivet som andas Episod IV.

Om man sedan ser till helheten på förpackningen väger det plötsligt över till Rebellernas fördel där man på baksidan hittar så väl en hängare (så du lätt kan slänga upp kalendern på väggen) samt ett Fia med knuff-spel där du kan ge Rymdimperiet på nöten.

Chokladkalendrar baksidor

Så tack vare en snajdigare baksida och att jag är svag för Rebell-varianten så får det bli oavgjort här.

Prisvärt?

Går vi sedan vidare och ser på hur mycket choklad man faktiskt får för pengarna så blir det en överväldigande seger för Rymdimperiet med 75 gram högkvalitativ tysk choklad jämfört med 40 hos Rebellerna. Det kan bara tolkas som att Rymdimperiet inte skyr några medel för att bygga på sin image medan Rebellerna fokuserar på att lägga pengar på att bygga organisation snarare än att massproducera flådiga chokladkalendrar.

Jag är dock inte här för att utvärdera budgetprioriteringar i de olika grupperingarna – solklar seger till Rymdimperiet där man får nästan dubbelt så mycket choklad för runt fem kronor mer.

Men vad döljer sig bakom luckorna då?

Darth Vader och Han Solo med chokladbitarJag skulle ljuga om jag sa att jag inte var det minsta spänd på vad som döljer sig bakom lucka 1 i de båda kalendrarna. Jag kan inte påstå att Rymdimperiet gör mig besviken – en liten choklad-R2, varken mer varken mindre men samtidigt ungefär vad man kan förvänta sig. Jag går vidare till Rebellernas och finner.. en julgran!? Ridå.

Game over, knock out – kalla det vad du vill men här vinner Rymdimperiet matchen. Det går helt enkelt inte att slänga in random julmotiv i en Star Wars-kalender (så vida det inte visar sig att det var ett träd från Endor och att jag imorgon får ett motiv som får mig att tappa hakan – då får jag återkomma och revidera den här sektionen). Vi förväntar oss Star Wars-motiv i en Star Wars-kalender, punkt slut.

Hur smakar det då?

Ska jag vara helt ärlig så smakar båda precis sådär trist som man förväntar sig att den här typen av choklad ska göra, inget negativt med det egentligen då man vet vad man ger sig in på. Men räkna inte med att drabbas av någon större smaköverraskning vare sig du sitter på en kalender från Rebellerna eller Rymdimperiet.

Så vilken kalender är då bäst?

Segern i årets ”Star Wars-chokladkalender-test” går ohotat till Rymdimperiet där de dominerar i stort sett samtliga delmoment av testet och där det egentligen bara var i förpackningsdelen som Rebellerna kunde ge dem en match.

 

Jag VET att du som läser det här har minst en av ovan testade kalendrar så var inte blyg – dela med dig av dina tankar.

 

Om författaren

70-talist som åt, sov och andades Star Wars under sin uppväxt.

Kommentera