Luke Skywalker – Black Series

0

Först ut i Hasbros nya serie för 6-inchfigurer var Luke Skywalker som X-wingpilot. Denna figur fick jag av min förträffliga syster i födelsedagspresent 2013. Jag planerade aldrig att samla på den här serien men jag märkte rätt så fort att det här var riktigt bra pjäser och helt klart värda att ha i samlingen.

Tittar man på förpackningen så skiljer sig den här europeiska varianten något åt jämfört med den amerikanska på så sätt att man har satt på klisterlappar på fram- och baksida med annan info. På baksidan av den amerikanska går att läsa ”Luke Skywalker uses the power of the force and his piloting skills to destroy the death star” medan man i Europa kortade ner det något till ”Luke Skywalker uses his piloting skills to destroy the death star” – mer fokus på hans flygarskills snarare än Jedikrafter alltså.

På den amerikanska versionen har vi även ett citat, ”It’ll be just like Beggars Canyon back home”, något som saknas på den som står i min hylla.

På framsidan sitter det längst nere i vänstra hörnet en påklistrad lapp med namnet på figuren, vilket nummer i serien den har och lite annan info men man undrar varför man har kört en klisterlapp där istället då infon som står där kontra på den amerikanska är densamma i stort sett.

Funktionsmässigt så har ljussabeln en avtagbar ljusklinga och nere på ljussabeln sitter en krok som gör att du kan fästa den i Luke’s bälte.

Produktinfo

Tillverkare: Hasbro
Releasedatum: Juli 2013
Assortment Number: A4302/A4301
Nummer i serien: #01
UPC Number: 5 010994 762568

Förpackningen innehåller

Luke Skywalker 6 inch figur
Avtagbar hjälm
Ljussabel med avtagbar ljusklinga
Pistol – BlasTech DL-44 Heavy Blaster

Galleri

 

Om författaren

70-talist som åt, sov och andades Star Wars under sin uppväxt.

Kommentera