Celebration Europe – app till din smartphone

0

Nu finns appen för Celebration Europe i London (15-17 juli 2016) att ladda hem till iPhone och Android.

Jag har kikat på den lite snabbt och här kommer en sammanfattning av vad som går att göra i dagsläget:
Star Wars Celebration Europe London - App Screenshot

 • Guests – Här listas de bekräftade gäster som kommer att dyka upp. I anslutning till varje gästs namn finns ett plus-tecken. Trycker du på det så får du möjlighet att göra en notis till dig själv relaterad till den gästen och du sparar ner den i din lista över saker att göra (som du hittar under ”Favorites”).
 • Exhibitors – Här hittar du alla utställare som finns på plats och även här har du möjlighet att lägga till dem bland dina favoriter.
 • Autographing – Information om autografsignering hittar du här. Här har man gjort det enkelt för sig och läser dock bara in exakt samma sida från hemsidan.
 • Maps – Karta över mässområdet. Observera att det finns en ganska otydlig pil uppe till höger där man kan klicka sig vidare till fler kartor. Kartan är i enklaste laget men gör sitt jobb och det är ändå befriande att man inte försöker sig på någon hi-tech-3D-karta som är flashig men helt omöjlig att använda.
 • Favorites – Här hamnar alla aktiviteter som du ”plussar” och funkar som påminnelse för dig själv för vart du ska gå och vilka du ska träffa under mässan.
 • My Show Schedule – Här antar jag att man framöver ska kunna lägga till paneler/events men i dagsläget verkar det inte gå. Kanske kommer i nästa uppdatering då panelerna just har släppts.
 • Art Show – Här kan man läsa mer om de artister som skapat prints till årets Celebration Europe. Lite märkligt att man här inte kan se printsen i större format (och varför inte erbjuda möjlighet att köpa dem?). Däremot går det även här att plussa artisten och lägga in bland dina favoriter.
 • Extras – Här har man slängt in FAQ tillsammans med Privacy Policy och Terms & Condition.
 • Messages – Här kan du, som inloggad användare, messa andra användare.
 • Social Media – Inte mer avancerat än att man här listar sina egna sociala kanaler.
 • Pin Trading List – Här gissar jag att man listar de utställare som har Pins att dela ut. Klicka på utställaren för att läsa mer, klicka på miniatyrkartan för att visa vart du hittar utställaren på en större karta. Och även här går det att lägga till i sina favoriter.
 • Anti-Harassment Policy – Information om att det är inte ok att härja med andra besökare.
 • StarWars.com – Är en länk till starwars.com
 • Feedback – Här kan du lämna feedback på mässan efter att den är slut (även om det verkar gå bra att göra det redan nu).

Vad saknas i appen då?

Det jag saknar mest är möjligheten att spara sina biljetter här. Hur biljetterna (eller din bokning rättare sagt) har distribuerats är inte optimal tycker jag så här borde de kunnat göra så att om du skapar ett konto med samma mailadress som du bokade dina biljetter med så borde de kunna dyka upp i appen och så har du dem där.

Jag hade gärna sett att det fanns någon slags kategorisering/filtrering under Exhibitors. Nu ligger tatuerare, leksaksbutiker och allt annat blandat och det är svårt att veta vad som är vad utan att behöva gå in på varje utställare och läsa mer (och det är inte säkert att det gör en klokare då många saknar detaljerad info).

Avslutar med att flagga för att jag har kikat på appen i en iPhone, kanske ser annorlunda ut på Android.

 

Om författaren

70-talist som åt, sov och andades Star Wars under sin uppväxt.

Kommentera